Nieuws & Acties
 

Polare sluit na winkels nu ook website

Nadat bijna drie weken geleden de fysieke winkels van Polare de deuren sloten, geeft sinds vanochtend vroeg ook de website van het bedrijfExterne link niet thuis. Daarmee lijkt het einde voor het samenwerkingsverband tussen de vroegere boekwinkels selexyz en De Slegte een feit.

Jaren van tegenslagen en mismanagement eisen hun tol. Maar mogelijk komt er wederom op enigerlei wijze een doorstart. Ditmaal hopelijk niet onder leiding van een kille, geldbeluste investeringsmaatschappij als ProCures, maar in plaats daarvan geleid door mensen met hart voor boeken.

Of zoals CB-directeur Hans Willem Cortenraad en Marc van Gisbergen van uitgeverij Marmer het afgelopen dinsdag in TrouwExterne link verwoordden:

Marc van Gisbergen (Marmer):

Van Gisbergen, in een vorig leven marketingadviseur, denkt dat ProCures eenvoudig het vak niet in de vingers heeft. Ze wilden alle winkels eenzelfde uitstraling geven. “Hun marketing sloot niet aan bij de beleving van de Nederlandse consument. Alleen de slogan al, ‘A world of stories’, voor zulke oer-Nederlandse winkels. Dat klopte gewoon niet.”

Hans Willem Cortenraad (CB):

CB-directeur Cortenraad: “Wij betreuren de gang van zaken buitengewoon. Voor de medewerkers en voor de klanten. Maar wij denken dat voor sommige van de prachtige winkels, teruggebracht in lokaal ondernemerschap, een doorstart zeker mogelijk is.”

Wij hopen het met hem!